Ons park ligt wel heel gunstig

Recreatiepark de Posthoeve ligt ten zuiden van het sfeervolle dorp Den Ham. Het Zandstuvebos met z’n heerlijke wandel- en fietsroutes ligt op loopafstand. In de directe omgeving is nog veel meer natuurschoon te bewonderen: Eerde, Junne, de Engberdijksvenen, de Regge, Hancate, noem maar op. Kortom, de Posthoeve is echt de perfecte uitvalsbasis voor wie graag een fijne wandel- of fietstocht maakt. Den Ham en de omringende dorpen bieden ruime faciliteiten voor iedereen. 

Levendige dorpen in de gemeente Twenterand

Twenterand is een 108,17 km² groene gemeente met unieke natuurgebieden, open landschappen, schitterende bossen en levendige woonkernen. Twenterand telt bijna 34.000 inwoners die verspreid over negen kernen en buurtschappen wonen: Bruinehaar, Den Ham, Geerdijk, De Pollen, Vriezenveen, Vroomshoop, Weitemanslanden, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Westerhoeven.

Het middelpunt van Den Ham is de Brink met aangrenzend het oudste bouwwerk: de in gotische stijl gebouwde toren van de Hervormde Kerk. Den Ham heeft een ruim winkel- en horeca-aanbod

Vroomshoop -op slechts 4 kilometer van de Posthoeve- heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als winkelcentrum van de regio. U vindt hier een aantal grote supermarkten en een keur aan winkels.

Boeiende en uitnodigende natuur

Tussen Den Ham en Vroomshoop ligt het Zandstuve bos. Vroeger bestond dit gebied uit heide, maar door overbegrazing van schaapskuddes nam de zandverstuiving ernstige vormen aan. Dat verklaart meteen de naam van het 140 hectare grote bos. In het gebied leven reeën, bunzingen, hermelijnen en steenmarters.

Bossen, heide en waterpartijen maken het ‘Eerder Achterbroek’ bij Den Ham tot een bijzonder natuurgebied waar het riviertje ‘De Bevert’ doorheen meandert. In het Eerder Achterbroek wordt gewoon geboerd waarbij gestreefd wordt naar de verbouw van authentieke graansoorten die goed kunnen overleven op de schrale zandgronden. Het Eerder Achterbroek heeft een oppervlakte van 300 hectare en ligt in het cultuurlandschap Vecht-Regge.

De Engbertsdijksvenen bij Vriezenveen vormen een internationaal en uniek landschap dat is aangewezen als Natura 2000 gebied met zeldzame flora en fauna. Het gebied heeft een oppervlakte van ruim 1.000 hectare met grote delen niet en gedeeltelijk afgegraven hoogveen.

U ziet het: aan natuur en landschappelijk schoon is geen gebrek in onze buurt. De vele wandel- en fietsroutes nodigen uit om er flink gebruik van te maken.

Meer informatie over de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl of www.vvvtwenterand.nl